Sulle Strade di Nanni Zunino

Sulle-strade-di-nanni-zunino

Er zijn altijd vele wandelingen bij ons in de buurt. Vaak georganiseerd door een “Pro Loco” (dorpsvereniging) of door de CAI (Club Alpino Italiano). In ons geval dan de CAI uit Acqui Terme. De wandeltochten kenmerken zich bijna altijd door onderweg een riposo (eten en drinken) en na de wandeltocht een “Pranzo” of “Cena” (middag of avondeten). Dit natuurlijk afhankelijk van het tijdstip waarop de tocht gelopen wordt.

Riposo-camminata

Aantal deelnemers is in de meeste gevallen enkele tientallen. Behalve bij de grote tochten, zoals de “Cinque Torre” waarbij er honderden deelnemers zijn.

Eind september hebben we een toch gelopen bij de rivier de “Erro”.  Enkele tientallen kilometers bij ons vandaan, maar een heel ander landschap.  Loop je bij ons voornamelijk door de wijnbouwgebieden en notenplantages, in dit gebied rond Sassello heb je te maken met een berglandschap met veel bos. Niet erg geschikt voor de landbouw.

Normalerwijs zijn de tochten wandelingen rondtochten, dus waarbij het eindpunt gelijk is aan het beginpunt. Helaas voor deze tocht was dit niet het geval. Volgens de organisatie was het slechts een klein stukje teruglopen. Echter dit viel ons wel een beetje tegen na de uitgebreide pranzo met “pasta e fagioli, bollito misto”  en natuurlijk de nodige glaasjes wijn.

pranzo-con-bollito-misto