Sentiero della nociolla, Torre Bormida

sentiero della nociolla, Torre BormidaJe kunt fantastisch wandelen in Piemonte. Er zijn veel bewegwijzerde routes. Deze routes kun je prima zelf lopen , maar wij vinden het ook leuk met een georganiseerde wandeltocht mee te doen. Deze tochten worden meestal georganiseerd door de Pro Loco of de plaatselijke wandelvereniging.

Altijd zijn er een of meerdere “riposi”, waar de wandelaar de nodige drankjes en hapjes tot zich kan nemen. Vaak is er na de wandeling ook een “pasto’. Het aantal deelnemers is meestal overzichtelijk, 25 tot 50. Wij zijn vaak de enige buitenlanders.

Op 20 oktober 2018 kozen we voor een wandeling door de hazelnootvelden “Sentiero della nociolla” georganiseerd door het dorpje Torre Bormida (dicht bij Cortemillia). De wandeling ging, zoals te verwachten was, hoofdzakelijk langs en door de hazelnootplantages. Blijkbaar had men vroeger als bijproduct kastanjes, want ook de hoeveelheid kastanjebossen was overweldigend.

nutella

De wandeling had twee hele leuke “riposi”, de eerste met stukjes brood met nutella, de tweede met gepofte kastanjes, de  “caldarroste”.

Caldarrosta

Zoals gezegd,  doe eens mee met zo’n georganiseerde wandeling. Aankondigingen liggen vaak in de plaatselijke cafés.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*