Sentiero del moscato

sentiero del moscato castello monastero bormida

Start Castello : sentiero del Moscato

Begin oktober wordt in Monastero Bormida de wandeltocht “Sentiero del Moscato” altijd georganiseerd gelopen. In 2016 op zaterdag 8 october hebben we hier aan meegedaan. Start om 16.00 uur bij het “Castello”.
Vigneto del Moscato

Vigneto

Zoals de naam al zegt loopt de route voor een deel door de Moscato wijngaarden. Maar ook voor een groot deel door bosachtig gebied. Moscato is de druif waarvan de heerlijk mierzoete moscato wijn wordt gemaakt.

Lengte van het parcours is ongeveer 16 kilometer. Totaal aantal meters klimmen zal ongeveer 500 zijn. Is als je stevig doorloopt in ruim 4 uur te doen.
Riposo sentiero del moscato
Nonna sentiero del moscato

Riposo

Wij hebben hem georganiseerd gelopen.  Je kunt de route natuurlijk ook zelf lopen, geen probleem. Je mist dan onderweg wel de riposo (rustplaats). Dit keer was het bij een boerderij, waar de familie en met name “nonna” had uitgepakt met taartjes, brood, wijn en gebakken peertjes.
Sentiero del moscato, cena

En ook mis je het hoogtepunt na de wandeling. De “Cena” in de ridderzaal van het “Castello”. Er liepen zo’n 40-50 wandelaars mee. Bijna allen woonachtig in Monastero en omgeving. Wij waren de enige buitenlanders. Weer een fantastisch mooie wandeling en een prachtige ervaring.