Monastero Bormida : giro delle cinque torri

 

Eerste toren. Monastero Bormida
Eerste toren. Monastero Bormida

 

Giro delle cinque torri

Eenmaal per jaar in mei wordt de Giro delle cinque torri georganiseerd vanuit Monastero Bormida. Een wandeltocht langs, de naam zegt het al, 5 torens. 30 kilometer lang en meer dan 1000 meter klimmen. Omdat het eigenlijk een rondje om ons huis is, was het natuurlijk min of meer een “moetje”.  Maar natuurlijk vooral heel leuk om te doen.

Deze route is aangegeven en natuurlijk ook ongeorganiseerd te lopen. Je mist dan wel de georganiseerde proviandering, maar onderweg kom je natuurlijk ook de gewone cafe’s en restaurants tegen. En de winkels in Roccaverano en Olmo Gentile.

San Giorgio Scarampi

Giro delle cinque torre. Monastero Bormida.

 

Tweede toren bij San Giorgio Scarampi. Dan heb je al een flinke klim gehad.

 

Olmo Gentile

Olmo Gentile. De derde toren.

De derde toren in Olma Gentile. Olmo Gentile is de kleinste gemeente van Italië. Waar zich trouwens een uitstekend restaurant bevindt : La Poste. Adres verder niet nodig, want er is maar 1 straat.

 

Vengore

Toren van Vengore. De Derde toren

Vengore. De vierde toren.

De inwendige mens

Hapjes onderweg

Onderweg meerdere punten waar de inwendige mens versterkt kon worden. Koek, thee etc.

 

 

Cena

Afsluitend eten in het kasteel van Monastero Bormida

Afgesloten wordt altijd met een “cena” in het “kasteel” van Monastero Bormida.

 

CAI

De wandeling is goed te doen als je een beetje getraind bent. Loop je hem niet georganiseerd in de zomer, wel even voldoende water meenemen natuurlijk. En goede tip voor na de wandeling : dutje in de hangmat. De wandeling wordt georganiseerd door de CAI (Club Alpino Italiano) uit Acqui Terme. Zie hun website voor de volgende versie.

 

Roccaverano

Er mist natuurlijk een toren in ons verhaal. Deze hebben we niet op de foto gezet omdat we die bijna elke dag zien. Die van Roccaverano !!!!