Camminata delle Chiese campestri. Ponti

camminata delle chiese campestri
Op 15 oktober 2017 een mooie wandeling gelopen vanuit Ponti : camminata delle Chiese campestri ( Wandeling van de “platte”landskerkjes). In tegenstelling tot andere wandelingen die we gelopen hebben bijna geen enkel stuk door het bos, maar het overgrote deel door het open veld. Alhoewel de wandeling een redelijk hoogteverschil overbrugd (volgens Strava 817 meter) voelt die toch niet als zwaar. Totale lengte is 15,2 km (dit betreft de korte route, er is ook een langere route, zie onderaan deze blog). Onderweg 2 “riposi” om de inwendige mens te versterken. Zie ook https://www.strava.com/activities/1231608799

 

Percorso-camminata-delle-chiese-campestri

 

Vecchia-chiesa-ponti
Aan het eind de pranzo bij het oude kerkje (onder de ruine) bij Ponti. Ik wist niet dat dit kerkje ook direct vanuit Ponti te bereiken was via een heel oude gerestaureerde weg. Eigenlijk blijkt het kerkje op de heuvel bijna deel te zijn van het dorp.

De pranzo was speciaal : pasta e fagioli, salcissia al sugo con patate, dolce e vino/acqua. Normalerwijs krijg je in het restaurant geen pasta met bonen en een prutje van gekookte aardappels met worst. Ik vond het wel lekker, als alleseter. Henriette als fijnproever vond het wat minder.
camminata-delle-chiese-campestri

De wandeling kun je trouwens op twee manieren lopen : percorso breve (korte route) of Percorso lungo (lange route). De lange route maakt een extra omweggetje langs Castelletto d’Erro, waar de toren te beklimmen was.
camminata 571 ponti
Wat ons betreft is deze wandeling een aanrader. Wordt medio oktober op een zondag gehouden. Is natuurlijk ook ongeorganiseerd te lopen, aangegeven als route 571 (rood-wit).  Goed startpunt is de “Pro loco” in Ponti. In het najaar natuurlijk wel even oppassen voor de cacciatori !!!

cacciatore