Sessame, sagra del risotto

Sessame, sagra del risotto

De eerste zondag van mei is er ook altijd feest in Sessame, het “Sagra del Risotto”.  Als je het dorp binnen rijdt verwacht je een groot gebeuren. Want er zijn parkeerwachters, afgezette wegen etc. Echter het valt erg mee. Er is een kleine markt en natuurlijk de bijna op elke feest aanwezige “Banco di Beneficenza”. In Sessame ging de opbrengst dit jaar naar de “Pro loco” (de in elke dorp aanwezige vereniging voor de locale activiteiten). Mooie prijzen trouwens in Sessame. We hebben ook wel dorpen meegemaakt waar ieder zijn rommel in de “Beneficenza” gooit. Nee, hier was het prima. Vooral de groentesnijder kwam goed van pas.

Sessame, sagra del risotto

Belangrijkste van de Sagra del Risotto, de naam zegt het al, is de pranzo. We waren wat vroeg, dus de maaltijd was nog niet echt begonnen, maar aan de zaal zien, zou het er druk worden.

Altijd leuk, zo’n maaltijd. Echter wij zijn niet zo van de uitvoerige pranzo’s, maar meer echte “cena” mensen, dus de risotto lieten we voorbij gaan. Tevreden vertrokken we met onze mooie prijzen.

Trouwens de dag erna is altijd ook nog een uitgebreide “cena”, een risottino. Dus ook weer risotto, maar dan waarschijnlijk heel veel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*