Fietsen langs de Adriatische zee. Naar Roccaverano.

In 10 dagen zijn we van Puglia naar Bologna gefietst. Lees in deze blog over onze laatste etappes. Zie ook onze andere blogs over deze fietstocht.

Italiaans strandlevenVanaf Puglia langs de kust van Molisse, Abruzzo en Marche gefietst. Je ziet het strandleven veranderen. In het zuiden worden de standen vooral bezocht door lokale Italianen.

Strand-adriatische-zee

 

In Marche begint echt het massatoerisme met tientallen kilometers hotels en strandtenten.  Ingericht op de buitenlandse toerist.

Als je dit zo ziet en je ziet verder de agrarische rijkdom in de Pianura Padana (Po vlakte) rondom Bologna en combineert dit met de culturele rijkdom van Italië, de design industrie, de gigantische wijnproductie, de grote industrieën etc dan snap je niet dat dit land niet schat en schatrijk is. Gelukkig werd dit ons even goed uitgelegd door een Italiaan die we in Pescara tegenkwamen : 20% van de Italianen vormt de locomotief en de rest van de Italianen zit in de wagonnetjes en laat zich rijden. Dit gecombineerd natuurlijk met andere problemen als corruptie, mafia, een inflexibele arbeidsmarkt en vriendjespolitiek.

Heet-in-italie

In Rimini de  Adriatische zee achter ons gelaten en afgeslagen richting Bologna, de Povlakte in. Echter we troffen hier een hittegolf met temperaturen van tegen de 40 graden. Na drie dagen in deze temperatuur gefietst te hebben toch besloten om in Bologna de trein te nemen naar Roccaverano.

IMG_2127

In Roccaverano aangekomen konden we s’avonds direct aanschuiven bij de “cena” van onze fantastische buren, die ook weer geweldig voor onze bloemetjes gezorgd hadden.

Bloemen-Roccaverano

 

Feest Roccaverano

En de zondag direct weer feest in Roccaverano. Wat een leven !!!!