Caseificio di Roccaverano

 

Caseificio Roccaverano

Beroemd is de kaas uit Roccaverano : Robiola di Roccaverano.  De basis is van de robiola is  geitemelk. Maar de kaasjes zijn er ook “mista” , bijvoorbeeld met toevoeging van koemelk en/of schapenmelk. Vele boeren in Roccaverano houden geiten en maken robiola, die ze ook vanaf de boerderij verkopen. Leuk natuurlijk om eens langs zo’n boerderij te gaan en een paar kaasjes te kopen.

Robiola di Roccaverano

Echter de boeren hebben vaak maar weinig soorten robiola. Veel verse robiola en weinig stagionata (oude). Daarom gaan wij ook vaak naar de Caseificio di Roccaverano, de kaasfabriek, waar ze vele soorten robiola hebben, verschillende soorten mista en stagionata.

caseificio di Roccaverano

De Caseificio di Roccoverano vind je op de weg van Monastero Bormida naar Roccaverano, ongeveer 10 kilometer na Monastero en 3 kilometer voor Roccaverano. Komend van Monastero aan de rechterkant van de weg.  Gewoon uitkijken naar lelijk fabrieksgebouw, zie foto boven.

Caseifico di Roccaverano

Er is een klein winkeltje bij de kaasfabriek dat de hele dag open is. De prijzen zijn zeer acceptabel.

De caseificio is in de jaren zestig begonnen als een coöperatie met als doel de kwaliteit van de robiola te verbeteren en een betere prijs te krijgen voor de kaas. Tegenwoordig is de fabriek in particuliere handen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*