Barolo

baroloEen van de bekendste wijnen uit Piemonte is de Barolo. Dus op een wat druilige dag in maart naar het dorpje Barolo gereden om hier eens rond te kijken.

Barolo

Het dorpje was op deze winterdag zo goed als uitgestorven, maar je kon zien dat dit in de warme maanden anders zou zijn. Waarschijnlijk staan de parkeerplaatsen dan vol bussen die chinezen en andere nationaliteiten uitstorten over het hele kleine dorpje.

barolo wijn

Wat opvalt zijn de winkels met de extreem dure wijnen. Die zullen bij de rijke toeristen wellicht gretig aftrek vinden, echter wij houden het wel bij onze fantastische, maar goedkope Barbera die we bij de wijnboer halen. Natuurlijk volslagen flauwekul, wijnen van honderden euro’s, of wijnen van meer dan 40 jaar oud. Volgens mij slechts geschikt om in de kast te zetten om meer te pronken. Maar goed, marketing kunnen we wel aan de Italianen overlaten.

la morra

Ook nog even na La Morra, vijf kilometer verderop. Dit dorpje is wat groter en ligt boven op een heuvel.  Mooi plein met mooi uitzicht.

Tosti

En vooral een lekkere tosti gegeten in een kleine bar, waar de eigenares (redelijk op leeftijd) in haar eentje op een fantastische efficiënte manier de vele klanten bediende.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*