Fietsmuseum Acqui Terme : museo della bicicletta

fietsmuseum-acqui-terme-museo-della-bicicletta

Bianchi racefiets

Op een mooie zondag in augustus stonden op het Piazza Italia in Acqui Terme een aantal prachtige oude racefietsen uitgestald. Waaronder deze oude Bianchi fiets (altijd in de bekende kleur “celeste groen”).  Het merk fiets waarop Kruiswijk in 2016 bijna de giro won. En ook het merk waarop de grote, Italiaanse wielerheld Coppi reed.

Mijn Italiaanse buurman Flavio heeft trouwens volgens eigen zeggen nog een oude racefiets van Coppi staan. Toen de Giro toentertijd door het plaatsje Canelli kwam ging de fiets van Coppi kapot. Hij verkocht hem ter plekke aan een toeschouwer, die hem later verkocht aan de vader van Flavio die er, na het stuur verwisseld te hebben, jaren op naar zijn werk is gereden. Toch maar eens zien of we deze fiets nog eens te zien kunnen krijgen.
Fietsmuseum Acqui Terme. Museo della bicicletta. Il cortile di acqui

Fietsmuseum. Museo della bicicletta.

Maar waar kwamen deze mooie fietsen op het Piazza Italia vandaan. Een klein bordje gaf aan dat ze uit een fietsmuseum in Acqui Terme kwamen : Il Cortile di Acqui, Museo della Bicicletta.

Dus op een mooie dag in september op zoek naar dat museum. Op de rotonde was inderdaad een nieuw bord gemonteerd dat richting centrum wees. Maar het centrum is relatief groot en verder waren er geen borden. Echter op facebook was het adres snel gevonden : Via Goito, 22.

Dit leidde naar het onderstaande “Museum pand”. Een onooglijk pandje. Gesloten. Geen openingstijden, geen verdere aanwijzingen. Maar duidelijk wel het museum.

Fietsmuseum Acqui Terme

museo-delle-bicicletta-acqui-terme

Intrigerend. Dus echt weer op zijn Italiaans. Een volgende vakantie gaat de zoektocht naar de openingstijden beginnen. Hopelijk loopt dit wat voorspoediger dan bij het Romeinse bad. We konden er eigenlijk wel om lachen. Net zoals barbier en zijn klant (gevestigd tegenover het museum).

Barbier Acqui Terme