Spotorno, onze badplaats, Spiaggia

 

spotorno spiaggia strandtentWe gaan meestal naar het strand (spiaggia) in Spotorno. Dus met recht : onze badplaats. Spotorno is voor ons de eerste afrit van de autostrada, en dus makkelijk te bereiken. We kwamen al gauw achter een ander voordeel : makkelijk parkeren en dicht bij het strand. Eigenlijk slagen we er altijd in aan de weg die langs het strand loopt te parkeren.

Tot 31 september is dit betaald (daarna gratis). Echter als een Italiaan iets al het toppunt van onrechtvaardigheid ervaart is het moeten betalen voor parkeren. Dus van het parkeren aan het strand wordt door de Italianen beperkt gebruik gemaakt. Aan deze weg al meerdere discussies gehad met Italianen over de hoogte van het parkeertarief (€ 2,00 per uur).

Daarbij vinden we het een aardig strandje. Leuke strandtent. Niet duur. Cappuccino anno 2016 gewoon € 1,20. En prijzen voor eten ook normaal.

spotorno strand spiaggia

Na september is het strandseizoen voor de Italiaan echt voorbij. Ook al is het prachtig warm weer, dan zit je toch bijna alleen op het strand. Boven is Spotorno in Oktober.

Spotorno is de eerste echte badplaats die je tegenkomt als je van Savona langs de kust richting Frankrijk rijdt. Ongeveer 20 kilometer van Savona.