Fietsen in Puglia. Langs de Adriatische zee.

IMG_0170

Verslag van onze fietstocht in Italië van Bari naar Bologna.  De eerste dag op de fiets langs de Adriatische kust. Vertrokken vanuit Bari. Gelijk een van de mooiste dagen : prachtige witte steden langs de kust. ViaTrani naar Barletta. En behoorlijk goed te fietsen. Buiten verwachting redelijk veel fietspaden. Echter ook komen we hier direct in aanraking met de SS16. De strada statale die langs de gehele Adriatische kust loopt en die je geregeld verplicht bent te nemen omdat er geen alternatieven zijn. Deze tweebaansweg heeft soms brede vluchtstroken maar soms ook geheel niet. Elke SS of drukke SP (Strada provinciale) in Italië blijft een uitdaging (oftewel een risico).

Op sommige plekken is er ook een parallelle SS16 aangelegd, die dan de SS16-bis heet. Deze is drukker en groter. Dus vermijden !!!

Puglia onder Bari schijnt het mooist te zijn. Maar dit vonden we ook geweldig. En wellicht minder toeristen. Ik streef er trouwens toch niet meer na alle “toeristische hoogtepunten” langs te lopen. Overal kan het bijzonder zijn, als je er maar ogen en oren voor hebt.

IMG_0140

In ieder geval toch veel mooie fietspaden ook direct langs de kust zoals op bovenstaande foto te zien is.

In Barletta een B&B gezocht. Ook weer zoals in Palese perfect. Aardige mensen met pensioen die in hun grote huis een B&B zijn begonnen. Alles perfect schoon en met een fantastisch ontbijt.

En ja,  voor de kust de zee, de steden en de fietspaden zie onderstaande foto’s.

IMG_0156

 

IMG_0168

IMG_0147

Eerste stop.  En een mooie foto van onze trouwe metgezellen.

IMG_0143

 

Het is in deze steek van Italië toch nog echt siesta. In Piemonte, waar wij wonen is s’middags de kleine middenstand ook gesloten, maar is er toch nog het nodige leven op straat. Hier niet. In Barletta begon het pas levendig te worden na 7 uur s’avonds.IMG_0167IMG_0144

Om te voorkomen dat de creatieve Italiaan het fietspad gebruikt om rechts in te halen, wat beschermende blokjes.

IMG_0169IMG_0164IMG_0141