Fietsen van Nederland naar Italie

Fietsend naar Italie

Geen hangmatje mee

Het moest toch een keer gebeuren. Op de fiets van ons huis in Nederland naar ons huis in Italie, Piemonte. In juni is  nog net niet de piektijd voor de hangmathandel, dus toch even de tijd ervoor genomen. De  hangmatten in vertrouwde handen achtergelaten bij de kids en opgestapt. Een tocht van ruim 1500 kilometer. Bijzonder gelet op het gewicht, dus geen hangmat in de fietstassen gestopt. Ook weinig kleren mee en overnachten in hotels. Dus we fietsen met minimale bagage. Onder het motto : alles wat we missen is onderweg te koop.

Fietsen naar Italie langs de Rijn

Eenvoudig fietsen

De route is in het begin vrij eenvoudig. Je fietst naar de Rijn, en volgt vervolgens de Rijn naar Basel. De route langs de Rijn is middels een fietsroute heel goed aangegeven. Dit deel van de route (1000km) is zo goed als helemaal vlak, dus goed om in conditie te komen voor de bergen.

Gasthof in Duitsland tijdens de fietsvakantie

De gasthof’s in Duitsland zijn natuurlijk fantastisch. Meestal zeer gastvrij en gemütlich. Als fietser is de fiets tijdens de tocht je kostbaarste bezit, dus bij het kiezen van de overnachting waren de volgende zaken in volgorde van prioriteit van belang : goede plaats voor de fiets, goede kamer, goed wifi en liefst de mogelijkheid in het hotel te kunnen eten (niet nog met de vermoeide beentjes op zoek moeten naar een eetgelegenheid)

Na Duitsland, Zwitserland In Zwitserland “stap” je over op de Zwitserse Noord-Zuid Route.  Deze is nog beter aangegeven dan de Rijnroute.

Fietsen naar Italie. Schuilen in de Jura,.

 

Zwitserland

In Zwitserland is de eerste kuitenbijter de tocht over de Jura (richting Luzern). Niet hoog, maar wel erg steil. Hier begon ook het slechte weer. Op de pas in de Jura was het hondenweer.

Noodweer in Zwitserland. Fietsen van Nederland naar Italië

Op de top bij de Jura.

Prachtige stand. Luzern.

Honderden keren langs Luzern gereden met de auto. Je hebt dan geen idee dat achter de geluidswallen en boven alle tunnels zo’n prachtige stad ligt. Fantastisch zo’n fietstocht langs de zelfde route als met de auto. En toch een prachtig land dat Zwitserland. Luzern. Prachtig! Echter wel vergeven van de toeristen.

De volgende uitdaging was de Gottardo. Helaas door het slechte weer moesten we deze klim laten vallen. Met de trein eronder doorgegaan. Heel jammer, maar het was niet anders.

Rijstvelden. Povlakte. Italië

In Italië aangekomen was het afgelopen met de fietsroutes en met de goede bewegwijzering. Dus Italië met de ouderwetse kaart gedaan. Door de Po vlakte, langs de rijstvelden.

Cappuncino

Dat hadden we echt gemist. In Duitsland en Zwitserland. Een goede cappucino. HEERLIJK !!!!!!

Aangekomen in onze woonplaats.

Aangekomen op de fiets in Roccaverano. In 14 dagen naar Italië gefietst. Ongeveer 1500 kilometer.

Nu lekker een weekje uitrusten in mijn Mexicaanse hangmatMexicaanse hangmat met touwen 512