Zelf wijn bottelen

Eerste fles zelf gebottelde wijnJe leeft tussen de wijn. Wijn is goedkoper dan water hier in Piemonte. Dus waarom veel betalen voor een fles wijn en niet gewoon zelf wijn bottelen.

Zoals vaak als je iets wilt doen wat je niet eerder gedaan hebt, zagen we er toch een beetje tegen op. Was dat allemaal niet ingewikkeld en veel werk. En zoals vaak bleek het ontzettend mee te vallen. Met wat hulp van de buurman natuurlijk.

Overleg wijn bottelen

Flessen goed schoonmaken, nachtje laten drogen, wijn kopen in een speciaal daarvoor aangeschafte jerrycan en dan flessen vullen en de kurk erop. Hoe moeilijk kan het zijn !!!!

Kurk op de wijnfles

En wat een prachtige “kurk” apparaat trouwens. Zeer degelijk en makkelijk te bedienen.

We hadden een uitstekende dolchetto gekocht die we al eerder in een “Bag in Box” uitgeprobeerd hadden. “Quattordice gradi” (14 procent alcohol), dus een prima wijntje. 25 Flesjes gemaakt om te proberen.

Als dit goed gaat gaan we het wat groter aanpakken. Even een goed droogrek maken voor de flessen zodat ze in de badkamer goed kunnen uitlekken. En zelf een vulslang kopen. Deze was nog even geleend van de buurman.

We gaan dan ook verschillende soorten bottelen. Nu alleen nog dolchetto, maar die kun je niet langer dan een jaar bewaren. Dus ook maar een aantal flessen vullen met de beter houdbare barbera. En natuurlijk een aantal flesjes witte wijn.