Ons huis in Italie

Een huis in Italië (of een ander exotisch buitenland). Wie droomt er niet van ?
Ook ons leek het prachtig. Maar er was natuurlijk ook aarzeling en onzekerheid.

En toch maar doorgezet. En daar zijn we nog steeds erg blij mee . Het is een van de beste keuzes van ons leven gebleken. Daar gaat onder andere deze blog over, maar ook over Piemonte, de Italiaanse taal en het relaxte leven in Italië (voor als je er niet je brood hoeft te verdienen).

landschap-roccaverano-2000-15001.jpg

We hebben gekozen voor Piemonte omdat dit vanuit Nederland nog eenvoudig te bereizen is in een dag. Bovendien is het een fantastische streek, die bovendien ook nog niet zo toeristisch is.

We hebben een huis gekozen waar we direct te gebruiken was en wat we geleidelijk konden verbeteren. Alhoewel we het eenvoudig hebben gehouden, want het is voor ons een vakantiehuis. Dus  in wat koudere periodes gewoon verwarmen met de houtkachel. Warm genoeg, ook zonder dubbel glas.

We hebben er een prachtige boomgaard bij met allerlei soorten fruit, en niet te vergeten hazelnoten, een belangrijk product uit onze streek.

 

 

 

 

One Reply to “Ons huis in Italie”

  1. Leuke site. Wij gaan op 28 september met een groep vrienden naar Asti. Dit is onze vakantie. Het is voor mij een kennismaking met dit land. Mijn vriendin heeft hier vroeger 12 jaar gewoond en wil mij de schoonheid van deze streek, de wijnen, nougat, de prachtige natuur laten zien en ervaren zodat ik later ook begrijp waarover zij het heeft… En misschien ooit volgen we jullie voorbeeld…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*