Montechiaro alto : Festa delle Sante Spine e Anciuada del castlan

Montechiaro alto ansjovis broodjes

Eerste zondag van mei. Wat het voor een feest precies is heb ik nog niet opgezocht (Feest van de Heilige doornen, dus zal we iets met de kruisiging van Jesus te maken hebben). Echter bekend is het feest vooral in de hele omgeving om de broodjes die er tijdens dit feest gemaakt worden. Broodjes met ansjovis en een “geheime” saus.

Montechiaro alto

Dus erheen. We waren er er al vroeg en het feest was nog aan het opstarten. Een kleine markt met lokale producten. Maar daar kwamen we niet voor. Twee broodjes gekocht. En inderdaad. Heerlijk.

Toen we terugreden naar Roccaverano zagen we overal Italianen met de witte zakjes met daarin de broodjes met ansjovis. Zelfs op het terras in Roccaverano (toch zo’n 15 kilometer verder) troffen we “broodjes ansjovis” etende liefhebbers aan.

Tijdens het feest is ook het zestiende eeuwse kerkje open (Chiesetta di Santa Caterina) waarin zich een “boerenmuseum” bevindt (Il museo delle Contadinerie). Zonder meer leuk om dit piepkleine dorpje eens te bezoeken. Maar vooral de eerste zondag van mei om de heerlijke ansjovis broodjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*