Vercelli

Vercelli duomo

Vercelli ligt in de Pianura Padana (bij ons beter bekend als de po vlakte), midden tussen de rijstvelden. Het leek ons leuk deze ons niet bekende stad eens te bezoeken. Een mooie gelegenheid deed zich voor nadat we onze dochter hadden weggebracht naar het vliegveld Malpensa.

Op de terugweg dus naar Vercelli. Onze verwachting was een stadje als Novara aan te treffen, een mooie en gezellige studentenstad. Echter Vercelli is even anders. Een grauwe industriestad. Wellicht het operationele centrum van de rijstindustrie. Ook interessant als je hier in geïnteresseerd bent, maar wij waren er gauw weer weg.

Vercelli piazza

Even de auto geparkeerd en een rondje gelopen. Er is een aardig centraal plein, waar we een “spritz” gedronken hebben. Aardig aan de prijs trouwens (5 euro).

vercelli corso garibaldi

Verder is er de Corso Garibaldi. Een lange flaneerboulevard met de nodige terrassen en de broodnodige schaduw. En dat was wel nodig want het was deze dag bloedheet in de Povlakte.

Meer hebben we in de gauwigheid niet gezien. Dus als je Vercelli wilt vereren met een bezoek, ga dan van te voren wel even na wat je daar wilt zien of wilt doen.

 

 

Reacties zijn gesloten.